ZÁZRAČNÝ ÚKLID ...POŘÁDEK JEDNOU PROVŽDY

ZÁZRAČNÝ ÚKLID


AUTOR: Marie Kondo

CENA: 187-258,- Kč

UPOUTÁVKA NA OBALU:
"Pokud si myslíte, že uklízení je něco, co musíte dělat každý den, je načase se probudit. Úklid lze provést rychle a najednou. Svůj domov si můžete dát do pořádku hned teď- A JEDNOU PROVŽDY."
Poznejte originální metodu KonMari, díky níž se spolehlivě zbavíte nepořádku. Tato přesvědčivá knížka se stala ohromným bestsellerem a drží se na prvním místě žebříčku New York Times. Proměňte svůj domov v trvale uklizené prostředí: klíčem je vypořádat se s domácností ve správném pořadí, ponechat si jen to, co máte opravdu rádi, a zvládnout vše naráz. Brzy zjistíte, že se vám mění celý život: získáte větší sebejistotu a budete úspěšnější. A možná konečně zatočíte i s přebytečnými kily. Především ovšem načerpáte energii k tomu, abyste žili podle svých představ. 

Marie Kondo je japonská odbornice na uklízení, která svou knihou uchvátila čtenáře po celém světě. Už v dětství ráda četla časopisy pro hospodyňky a zamilovala si v nich krásu skvěle uspořádaných místností. Od patnácti let se vážně zabývá tímto oborem. Dnes vede v Tokiu velice úspěšný podnik a pomáhá svým klientům proměnit jejich domovy v klidné a inspirativní prostředí. 

MŮJ NÁZOR:
Už se mi do rukou dostalo několik knih o uklízení a všechny mají něco společného. Jsou od zahraničních autorů a co se v některých zemích nazývá nepořádkem je pro Češku hotová noční můra. V Čechách se označují za špíny ženy, které nemají umytá okna, nelítají od rána do večera z hadrem a nejsou otrokyněmi v domácnosti. Češky se předhánějí, která víc uklízí a vaří a teprv až ryjete obličejem v zemi, jste ta pravá česká hospodyňka. Hlavně ať je navařeno, napečeno a všechno ťip ťop uklizeno do posledního smítka. Naopak v zahraničí a v těchto knihách se dávají za odpudivý příklad ženy, které několik let neuklidily, nevzaly do ruky vysavač nebo se doma brodí po kolena v kupách hadrů. Takže pokud jste byla večer natolik unavená, že jste neumyla nádobí, ...buďte v klidu, nejste špína a nepotřebujete bestsellery tohoto typu. Tyto knihy jsou hlavně pro lidi, kteří bezmyšlenkovitě nakupují a obklopují se zbytečnostmi ...pak mají doma haldy krámů na které sedá prach. Já osobně nejsem materialista a věci pro mě jsou jen nástroj k životu...určitě si k nim nepěstuji citový vztah. Nepláču, když se něco rozbije a tak. Myšlenka minimalismu se mi líbí, je mi blízká a věřím, že se výborně udržuje. 

CONVERSATION

Featured Post

Instagram