JDE O VAŠI STRAVU
AUTOR: Jean-Claude Alix
CENA: 186-289,- Kč
UPOUTÁVKA NA OBALU:
Tisíce pacientů postižených rakovinou, diabetem, vysokým tlakem, infarkty, nemocemi střev a jater, revmatickými potížemi a dalšími chorobami se vyléčily zásluhou terapeutických strategií Jeana-Claude Alixe. Jeho nová kniha není jen veganskou kuchařkou s vhledy do úskalí dnešního nebezpečného stravování. Především podněcuje nemocné k vyléčení prostřednictvím stravy, takže se takzvaně vidličkou vyhnou skalpelu a mnohdy i nemocem, u nichž klasická medicína selhává. Autor zprostředkovává čtenářům setkání se slavnými lékaři, kteří už od starověku upozorňovali na nebezpečné následky nevhodné stravy. Objasňuje, proč se slavný Albert Schweizer nesetkal v africkém Lambaréné za čtyřicet let lékařské praxe s ani jediným případem rakoviny, jaká strava zabraňuje v tropických oblastech vzniku infekčních nemocí, proč je na Sicílii a Krétě nejvíce stoletých, proč nejsou v ekvádorském Údolí stoletých zapotřebí lékaři....
MŮJ NÁZOR:
Kniha se mi líbí. Obsahuje spoustu informací o jednotlivých potravinách, jejich původu, proč a jak je konzumovat. A spoustu jednoduchých rychlých receptů, z běžných a běžně dostupných potravin. Líbí se mi, že každý recept je opravdu z pár surovin, které nejspíš najdete doma, maximálně jednu, dvě dokoupíte. Nemám ráda, když chci zkusit jeden recept a musím nakoupit spoustu předražených super, extra, bio surovin, které s největší pravděpodobností už v životě nepoužiji.
CONVERSATION